Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Níže uvedená diskuzní vlákna jsou propojena s články na webu Bowhunter.cz
Uživatelé nemohou v této části vytvářet nová diskuzní vlákna (jsou zakládána automaticky, při publikování nového článku na webu), ale mohou se pochopitelně zúčastňovat diskuze (psát příspěvky a odpovědi).
  • Strana:
  • 1

Téma: Hoyt - nové modely pro rok 2017

Hoyt - nové modely pro rok 2017 25. říj 2016 19:01 #1

Toto je automaticky založená diskuze ke článku na webu Bowhunter.cz

*** Diskuze je společná pro oba články - o kladkových i reflexních lucích ***

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od bowhunterc.

Hoyt - nové modely pro rok 2017 26. říj 2016 13:03 #2

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
do článku o Hoytech 2017 na webu jsem doplnil dvě informace. Ale protože nepředpokládám, že by někdo, kdo článek již četl, ho prohlížel podruhé, dám to i sem ... ať o to nepřijdete :)

1) Cena modelu DoubleX by se měla (podle neoficiálních informací) pohybovat kolem1.200 USD. A skutečně to vypadá, že tento luk nabídne pouze nátah od 31 do 33". Můžete si domyslet, že lidi z toho nejsou moc nadšení ... uvidíme, zda to Hoyt nakonec nezmění

2) další byla reakce na email od pana "K", který mi přišel den po prvním vydání článku. A ve kterém mi "trochu" vyčítal moje tvrzení ohledně zpožděných dodávek Carbon Defiantu. Že, pokud on ví, žádné probémy s dodávkami CF nebyly. A moje, ničím nepodložené spekulace, tak prý mohou stavět firmu Hoyt do špatného světla. OK, není mým cílem bezdůvodně stavět Hoyty do nějakého světla (upřímně - mám tu firmu rád) a tak mi nezbylo než propátrat můj "archiv" (což není jednoduché, protože je to jeden obrovský binec) ...nakonec jsem ale našel to, co jsem hledal - kopii dopisu, který Hoyt na přelomu roku 2015/16 rozesílal svým prodejcům (netuším, zda všem). A v něm se dočtete přesně to, co jsem se odvážil tvrdit výše. V dopise se jasně hovoří o zpoždění dodávek (důvody neřeším) - v Lednu 2016 první luky pro prodejce (na ukázku), od Února snad i pro zákazníky, s tím, že plynulejší dodávky lze očekávat v Dubnu a Květnu ... a ... že díky tomuto zpoždění zůstane CD na vrcholu nabídky déle, než je běžné .. tedy i pro další rok .. ostatně, stačí si to přečíst ...

Dovolím si tedy tvrdit, že moje spekulace jsou obvykle něčím podložené ... :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Hoyt - nové modely pro rok 2017 26. říj 2016 16:08 #3

Twitko: Tak dva týždne dozadu som na archerytalk hľadal, či už nie sú nejaký infošky ohľadom nových Hoytov a priznávam, bol som celkom prekvapený, že dosť ľudí písalo, že na svoje Carbon Defianty čakalo aj pol roka (!!!), niekto nie, ale niekto áno......A taktiež boli komentáre, že namiesto nových lukov by Hoyt mohol vyrobiť aspoň nejaké staré, lebo ich stále nedostali.....

Tohoročná úroda pri Hoytoch je pekná, ale (môj osobný názor), nevidím tu ani jeden dôvod, prečo by mal majiteľ Defiantu upgradovať na Defiant Pro. Ako, keď mu to dobre strieľa, tak normálny človek ho asi nekúpi. Nechcem tým povedať, že tu nie je nejaký krok dopredu, ale oproti minulému roku, ktorý priniesol predpäté ramená a KONEČNE kladku s otočným modulom, to nie je nič také extra, za čo by stálo dať naše budovateľské valuty.

Hoyty sa aj mne neskutočne páčia, ale niekedy mi príde, že firma samotná je, ako to len napísať, jednoducho taký kapitán mužstva amerického futbalu s veľkou hubou, a až príliš často mi z letákov Hoytov príde, že ak nemáte Hoyt, tak ani nie ste bowhunter.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od nelovec.

Hoyt - nové modely pro rok 2017 26. říj 2016 17:55 #4

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405

nelovec napsal: Tohoročná úroda pri Hoytoch je pekná, ale (môj osobný názor), nevidím tu ani jeden dôvod, prečo by mal majiteľ Defiantu upgradovať na Defiant Pro. Ako, keď mu to dobre strieľa, tak normálny človek ho asi nekúpi...


Ano mám stejný názor .. pokud mám Defianta 2016 a střílí dobře, pak nemám důvod kupovat Pro Defianta. Až na pár změn je to ten samý luk. Pouze ty nové aktualizované kladky, nový tvar těla - třeba mě se líbí moc - víc jak minulý a prý snad lépe tlumí vibrace (prý) ... a jiné tlumiče v ramenech. To je vše co vím. Takže jedině že by někdo řešil problém nebo se mu ten nový Pro tak moc líbil, že ho prostě musí mít ... jinak ne ...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Hoyt - nové modely pro rok 2017 05. lis 2016 20:27 #5

toto jsem našel na bogenu. Asi Defiand pro dlouhány 31-33
http://www.bogensportwelt.de/2017-HOYT-Compoundbogen-Double-XL

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Hoyt - nové modely pro rok 2017 23. led 2017 08:09 #6

ATA show 2017 priniesla aj nové modely k tradičným loveckým Hoyt lukom. Treba ale povedať, že na oficiálnej stránke je teraz iba jediný tradičný lovecký luk, všetky ostatné vypadli (alebo zle pozerám a nijako ich tam nevidím)
A o čo sa jedná?
Satori.


Riser sa bude dodávať v troch bariantách, 17, 19 a 21 palcov. Informácií zatiaľ nie je veľa, ale na dizajnovaní sa podieľal Fred Eichler a celkovo sa v dizajne chceli vrátiť k začiatkom (aspoň podľa jedného videa).
Zaujímavý fíčer je shelf module plate - modulárny systéme, pomocou ktorého si môžete zmeniť centershot, keď strieľate priamo z restu. Zo streľbou priamo zo šelfu luku nemám žiadne skúsenosti, takže neviem skonštatovať, nakoľko je to dobré alebo nie

Farba risera je buď čierna alebo piesková, ktorú ale hoyt nazval Buckskin (no neviem, mne to príde ako taká matná pieskovobéžová)

Ramená sú taktiež pomerne zaujímavé, respektíve, to ako ich výrobca dodáva. K ponuke sú dva druhy, štandardné a Carbon X-Tour, čo sú vlastne top terčové ramená, ale urobené pre lovecký reflex. Klasické ramená sú údajne sklolaminát, uhlík a javorové drevo. Carbon X tour zase bambus a uhlík.
Oba druhy ramien sa dodávajú ako krátke alebo dlhé, celková dĺžka s krátkymi ramenami je 58, 60 a 62 palcov (závisí od dĺžky risera), so strednými činí dĺžka 60, 62 a 64 palcov.
A pre ukojenie estetického cítenia sa klasické ramená dodávajú vo farbách čierna, Ridge Reaper camo, RealTree Xtra a Max 1 a ešte vo farbe dreva. Strelci, ktorí by chceli na luk dať X-Tour ramená majú smolu, budú mať k dispozícii iba čiernu.

A cena? Riser samotný cca 430 dolárov (bez ohľadov na dĺžku). Klasické ramená za 350 a X Tour za 790 dolárov.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Hoyt - nové modely pro rok 2017 30. led 2017 17:26 #7

Nelovec : díky za rozbor. Trochu jsem to co jsi napsal doplnil a přidal vlastní pohled podle toho co vidím a co vím o starších modelech. Na zveřejnění článku se pracuje. Obyčejně nerad "recenzuji" luky z obrázků na internetu, ale Satori je natolik význačný, že jsem se pustil do psaní na slepo a věřím, že budu mít pravdu. Jde totiž přesně o detaily na nichž jsem se na svém Gamemasteru "vyboural" a pak kvůli nim přešel na sporťáky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Hoyt - nové modely pro rok 2017 30. led 2017 17:36 #8

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
doplněný text od Michala je už na stránkách ....

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Hoyt - nové modely pro rok 2017 31. led 2017 07:57 #9

ml: Skvelý článok, úprimne som dúfal, že sa niekto ,,chytí´´ na moju návnadu a napíše nejaký podrobnejší článok, predsa len nemám s takýmito lukmi veľké skúsenosti.

Inak, zase len na akademickej úrovni, je zaujímavé, že HOYT upustil od svojho vychvaľovaného tec riseru (no ten most) jednaj pri loveckých ako aj pri športových reflexných lukoch. Ktovie prečo....

Tá v podstate unifikácia vybavenia, je to sranda ako sa začínajú pri reflexoch potierať rozdiely medzi športovým a loveckým svetom. Jasné že to nie je úplné vice versa, ale fakt že HOYT dal možnosť kúpiť si k Satori aj čisto športové ramená je zaujímavá, ktovie, možno to tradiční 3D strelci ocenia (teda, takému medveďovi to môže byť zo srdca jedno, či ho strelíte s klasickými alebo športovými ramenami).

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Hoyt - nové modely pro rok 2017 31. led 2017 10:28 #10

nelovec : díky, shodou okolností jsem právě z loveckého Hoytu dlouho střílel jako hobby střelec a vím co mi tam vadilo a proč jsem nakonec přešel, takže si troufám říct, že vím o čem mluvím i bez toho abych Satori zkoušel.

Ty Tec risery jsou podle mě trochu módní záležitost, která se cyklicky vrací ve vlnách. Asi trochu pomáhá a poznají to nejvíc kladkaři, ale na reflexním luku to podle mě až tak zásadní není. Když ale kouknu do minulosti, tak bych právě příští rok po Satorim čekal něco podobného s Tec riserem. Hoyt určitě nezůstane u jediného loveckého modelu. Většinou si drží dva a právě ty Tec je dokážou dobře odlišit. I když je to defakto to samý.

Jinak ten příklon ke sportu... Ono je to takový trochu divadýlko. Nejsem si jist kolik lidí reflexním lukem opravdu loví, ale bude to zlomek oproti kladkám. A já se tomu nedivím. Taky bych nešel na medvěda s reflexem :-) Ale jak existuje tradicionalistická komunita co se ráda odívá do kůží a střílí primitivními luky, tak existují i lovečtí nadšenci, kteří třeba ani nechtějí, nebo u nás nemají možnost střílet na živou zvěř, ale líbí se jim lovecký styl, maskáče a k tomu potřebují i stylově podobný luk (třeba jednou až to půjde). A tyhle Hoyty budou podle mě ideální. Budou dostatečně lovecké, ale díky sportovním ramenům se z nich bude i dobře střílet a se Satorim půjdou i trochu poladit. Dosavadní lovecké Hoyty byly vyloženě survival luky. Odolné, silné, funkční, ale vystřelit z toho tréningově deset šípů a pak jít na "věc". Nic moc na střílení na celé odpoledne.

Proto novému směru fakt fandím i když se přiznám, že ten luk se mi fyzicky líbí za poslední roky asi nejméně. Ale bude určitě dobře fungovat. Každopádně jsme na začátku a nový luk musí prověřit čas.

A ještě k tomu stylu. Byl bych liberál. Ať s každý střílí v tom čem se cítí nejlépe. Bohužel to není úplně legální v tom co se nejvíc provozuje. Sportovci na terčových závodech chtějí ideálně dres klubu, na terénních něco neutrálnějšího do přírody. Camo je zakázané racionálně z bezpečnostních důvodů a už začali iracionálně zakazovat i camo luky, což je zbytečné rozeštvávání skupin. Takže hlavně asi zase to 3D. Jinak nic proti stajlování. Chápu to. Já jdu stylově proti všem, protože bych nejradši střílel v džínách což nesnáší úplně všichni :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Hoyt - nové modely pro rok 2017 23. dub 2017 06:09 #11

Len tak mimochodom, dnes ráno som na jednom online európskom obchode objavil, že tam majú aj Satori.
Cena je celkom samakrózna, riser 474 Eur, klasické ramená 414 Eur a kto by chcel X-Tour, tak za ne vysolí skoro 850.

Sakra tam, to fakt to nemôžu vyrobiť trochu lacnejšie, však tam nie sú žiadne kladky ani nič.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Strana:
  • 1
Powered by Kunena fórum